Telefoon:

072 512 70 44

Email:

reserveren@middelbeek.nl

Openingstijden Frieseweg:

ma-za: 07:30 - 20:00
zo: 09:00 - 11:00

Openingstijden Diamantweg:

ma-vr: 08:00 - 18:00

8 OCTOBER VEREENIGING

072 512 70 44

MIDDELBEEK HEEFT EEN WARM HART VOOR ALKMAAR ONTZET

Middelbeek bestaat al 75 jaar. In het kader van dit jubileum brachten wij in 2021 een jubileum magazine uit waarin wij een aantal klanten hun verhaal hebben laten vertellen. Stuk voor stuk mooie, indrukwekkende verhalen van lokale ondernemers, die we graag ook delen in dit blog.

De viering van Alkmaar Ontzet is voor inwoners van de stad zó vanzelfsprekend dat Alkmaarse kinderen soms stomverbaasd zijn als ze ontdekken dat het niet in het hele land feest is op 8 oktober. Voor de festiviteiten wordt elk jaar alles uit de kast getrokken door het bestuur en de vrijwilligers van de 8 October Vereeniging. De support van sponsors is hierbij natuurlijk onmisbaar en Middelbeek is daar een van. Als Burchtwachter zelfs, de categorie hoofdsponsors. 

Met zo’n 4500 leden staat de 8 October Vereeniging ongetwijfeld hoog in de top van Nederland. “De Vereniging Friesche Elf Steden is beduidend groter en ook de Leidse 3 October Vereeniging heeft meer leden, maar onze leden mogen dan weer altijd een introducé meenemen en dat is in Leiden niet zo. We doen het dus prima qua ledenaantal, al mogen het er natuurlijk altijd meer worden!” Wat dat betreft leverde het jaar 2020 – waarin de festiviteiten ONTZETtend anders gevierd moesten worden – wel wat moois op: ruim 500 nieuwe leden. De vroege en extra publiciteit, ook via Facebook, heeft blijkbaar een flink aantal Alkmaarders over de streep getrokken.

8 october vereeniging Middelbeek Autoverhuur Alkmaar

Geslaagd alternatief in coronatijd

Geen Alkmaar Ontzet zonder traditionele activiteiten als de lampionoptocht, het kinderontbijt, de zuurkoolmaaltijd, de jeugdoptocht en de grote middagoptocht, zou je zeggen. Hoe zorg je als organisatie in coronatijd dan toch voor een geslaagde alternatieve invulling? “In april realiseerden we ons als bestuur al dat het deze keer heel anders zou moeten. Daar is veel tijd en energie in gaan zitten, ook omdat de plannen tot op het laatste moment moesten worden bijgesteld. In het begin vreesden we nog dat er misschien sponsors zouden afhaken, maar dat gebeurde gelukkig niet. Daardoor konden we ook echt iets goeds neerzetten. Uiteindelijk hebben we Alkmaar Ontzettend Online opgezet, 4000 ontbijtjes naar de Alkmaarse basisscholen gebracht en – als klap op de vuurpijl – in een drive-in in het AZ-stadion ruim 3600 Victorietassen uitgedeeld aan leden van de 8 October Vereeniging. Hier hebben we heel veel positieve reacties op gehad!”

Auto’s met chauffeur

Ook Middelbeek was in 2020 weer Burchtwachter, net als in ontzettend veel voorgaande jaren. “Middelbeek heeft een warmhart voor de vereniging, dat merk je. Ze stellen altijd op 8 oktober vier auto’s met chauffeur ter beschikking. Elk jaar weer. Die rijden dan de hele dag door de stad met aanhangers waarop sponsorborden staan, ook tijdens de optochten. Als je bedenkt dat er alleen dan al zo’n dertig- tot veertigduizend mensen langs de kant staan, is dat een mooie manier om onze sponsors flink onder de aandacht te brengen. Ook in 2020 heeft Middelbeek ons geholpen met vervoer. We hadden met hen ook het geweldige plan bedacht om leden die elders in het land wonen een Victorietas thuis te overhandigen, maar daar moest vanwege corona helaas een streep door. Maar fijn om zulke sponsors te hebben die je ook onder bijzondere omstandigheden niet laten zitten!” Hoe tevreden de 8 October Vereeniging ook terugkijkt op 8 oktober 2020, de hoop is natuurlijk dat Alkmaarders dit jaar ONTZETtend normaal de Victorie kunnen vieren…

Tekst: Anita van Prooijen

Fotografie: Norbert Reijngoud

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest