Telefoon:

072 512 70 44

Email:

reserveren@middelbeek.nl

Openingstijden Frieseweg:

ma-za: 07:30 - 20:00
zo: 09:00 - 11:00

Openingstijden Diamantweg:

ma-vr: 08:00 - 18:00

DEKKER AUTOGROEP

072 512 70 44

DE FORD-SPECIALIST VAN NOORD-HOLLAND

Middelbeek bestaat al 75 jaar. In het kader van dit jubileum brachten wij in 2021 een jubileum magazine uit waarin wij een aantal klanten hun verhaal hebben laten vertellen. Stuk voor stuk mooie, indrukwekkende verhalen van lokale ondernemers, die we graag ook delen in dit blog.

Dekkerautogroep is een van de meest succesvolle Forddealers van Nederland. Alle Fordgarages boven het Noordzeekanaal dragen de naam Dekker, al was dat ook jarenlang niet het geval. Tot 2014 bestond er een tweede Forddealerschap in de regio: Middelbeek. Hierover zo meer. In honderd jaar is Dekkerautogroep uitgegroeid tot een complete aanbieder in mobiliteit voor de particuliere en zakelijke markt. Met nog altijd dezelfde liefde voor het merk. 

Het is 1923 als de oprichters van Dekkerautogroep – dan nog een rijwielhandel in Zaandam – in het importeren van Fords een uitgelezen ondernemerskans zien. Genoeg vermogende industriëlen in de Zaanse regio als potentiële afnemers! In die jaren komen de auto’s nog als losse onderdelen in kratten ons land binnen, simpelweg vanwege de invoerrechten. De assemblage wordt in de eigen werkplaats uitgevoerd, net als het onderhoud voor de klanten.

Transparant klantcontact

Met acht vestigingen in Noord-Holland Noord en 150 medewerkers heeft Dekkerautogroep vanuit Zaandam een ijzersterke positie opgebouwd. “We weten de markt goed te bewerken. Klanten waarderen het vooral dat we transparant zijn. Van ons zul je geen van/voor- advertenties zien, want dat is een stijl van verkopen die niet bij ons past.” De eerste generatie Dekker, de leeftijdsgrens van negentig jaar gepasseerd, speelt nog steeds een actieve rol in het bedrijf. Het is tekenend voor de inzet waarmee bij Dekkerautogroep in alle lagen van de organisatie wordt gewerkt.

Dekker Autogroep Middelbeek Autoverhuur Alkmaar

Van concurrentie naar samenwerking

Middelbeek en Dekkerautogroep waren dus een periode concurrenten, veertig jaar om precies te zijn. Een duidelijk geval van gezonde competitie. In 2014 besloot Willem Middelbeek zijn vier Ford-garages van de hand te doen en Dekkerautogroep was toen natuurlijk de voor de hand liggende overnamepartij. Dat gebeurde ook, waarna de relatie een nieuwe fase inging: samenwerking. Dekkerautogroep is nu de vaste Ford- leverancier van bedrijfswagens en personenauto’s die bestemd zijn voor Middelbeek Autoverhuur. Daarnaast kloppen ook met grote regelmaat leaseklanten van Middelbeek aan bij een van de Dekker-vestigingen. Alles bij elkaar zo’n vijftig tot honderd auto’s per jaar.

Elektrische bedrijfswagens

De laatste jaren volgen de ontwikkelingen in de automotive sector elkaar in rap tempo op. “Elektrificatie is natuurlijk echt groot aan het worden. Dat was al zo voor personenauto’s, maar ook bedrijfswagens gaan nu echt die richting uit. Vanaf 2022 brengt Ford de eerste elektrische bedrijfswagens op de markt. Zeker voor stadsverkeer een goede stap vooruit qua verduurzaming.”

Individuele mobiliteit weer in de lift

Private lease wint door een aantal factoren ook steeds meer aan populariteit: “Autobezit roept tegenwoordig bij een deel van de gebruikers minder emotie op. Het hoeft niet meer zo nodig je eigen auto te zijn. Daarnaast zijn we gewend om voor veel zaken vaste bedragen per maand te betalen, dus waarom hiervoor ook niet? Vooraf weten waar je aan toe bent, kan heel prettig zijn.” De meest recente ontwikkeling kwam trouwens als een totale verrassing: het coronaeffect. Tegen de lopende trends in is individuele mobiliteit hierdoor weer in de lift geraakt. Dit soort onverwachte verschuivingen in de markt bewijzen weer eens: never a dull moment in de autobranche. Maar daar heeft Dekkerautogroep altijd wel een antwoord op.

Tekst: Anita van Prooijen
Fotografie: Norbert Reijngoud

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest