Telefoon:

072 512 70 44

Email:

reserveren@middelbeek.nl

Openingstijden Frieseweg:

ma-za: 07:30 - 20:00
zo: 09:00 - 11:00

Openingstijden Diamantweg:

ma-vr: 08:00 - 18:00

STOKMAN

072 512 70 44

HOFLEVERANCIER VAN RENAULT EN DACIA IN NOORD-HOLLAND NOORD

Middelbeek bestaat al 75 jaar. In het kader van dit jubileum brachten wij in 2021 een jubileum magazine uit waarin wij een aantal klanten hun verhaal hebben laten vertellen. Stuk voor stuk mooie, indrukwekkende verhalen van lokale ondernemers, die we graag ook delen in dit blog.

Net als Middelbeek draait ook de firma Stokman al tijden mee in de Alkmaarse automotive-wereld. Zestig jaar in 2020, om precies te zijn. Ook buiten Alkmaar trouwens, want dankzij de vestigingen in Den Helder en Hoorn rijden er Renaults en Dacia’s van Stokman rond in een groot deel van Noord-Holland boven het Noordzeekanaal. Daarnaast levert Stokman al dertig jaar lease- en huurauto’s aan Middelbeek. Een gezonde samenwerking tussen twee markante familiebedrijven. 

Eind jaren ‘80 nam Evert Wassing de onderneming – inclusief het Renault- dealerschap – over van de gebroeders Stokman. Garage en showroom waren toen al gevestigd op de huidige locatie, bedrijventerrein Beverkoog. Uit respect besloot hij de bestaande (en succesvolle) bedrijfsnaam aan te houden. Hoewel geen bloedverwant van de broers, was Wassing in zekere zin toch onderdeel van de Stokman-familie: hij begon er als jonge jongen aan de  pomp, destijds nog aan de Willem de Zwijgerlaan. Evert Wassing groeide in het bedrijf, werd dus de volgende eigenaar en maakte van Stokman een van de grotere Renault-dealers van Nederland. Ondertussen heeft de volgende generatie, Ron Wassing, alweer een kleine twintig jaar de touwtjes in handen. Onder zijn leiding breidde Stokman verder uit, onder meer met het dealerschap van Renault-dochter Dacia.

Toename in elektrisch rijden

Een niet meer weg te denken ontwikkeling in mobiliteit is elektrisch rijden. Renault pakte hierin negen jaar geleden een voortrekkersrol en is inmiddels Europees marktleider op dit gebied. De Renault ZOE was in 2020 zelfs de meest verkochte elektrische auto in Europa. Ook Stokman ziet in het eigen klantenbestand een duidelijke toename in elektrisch rijden, zowel privé als zakelijk. De gemeente Alkmaar is hiervan een mooi voorbeeld: zij bestelde voor de buitendienst recent een aantal ZOE’s bij Middelbeek Lease en natuurlijk was Stokman Renault de partner hierin.

Stokman Middelbeek Autoverhuur Alkmaar

Verkoop, inkoop en onderhoud
 
De relatie met Middelbeek is een vaste waarde. “Er zijn door de jaren heen vriendschappelijke lijnen ontstaan, en als familiebedrijven gun je elkaar ook wat.” Stokman levert Middelbeek de Renaults en Dacia’s voor de lease en verhuur, en koopt ze vaak aan het eind van de looptijd weer in voor de tweedehands markt. Daarnaast heeft Stokman de huur-Renaults en -Dacia’s van Middelbeek in onderhoud voor meer ingewikkelde technische zaken. “We hebben het goed voor elkaar met z’n tweeën.”.
 
Restyling van alle vestigingen
 
In zestig jaar heeft Stokman al heel wat economische hoogte- en dieptepunten zien passeren. Zij worden niet snel nerveus van een hobbel op de weg. Vanzelfsprekend werden de feestelijke plannen voor het jubileumjaar noodgedwongen bijgesteld, maar de toekomst ziet er nog altijd robuust uit. “We zijn een middelgroot dealerbedrijf met een leuke mix van mensen. Renault is bezig met een restyling van de panden en showrooms en die is binnenkort bij al onze drie vestigingen afgerond. Verder zien we de zakelijke elektrische markt rooskleurig in. Zo zijn er naast Alkmaar meer gemeenten in onze provincie die voor hun eigen mobiliteit willen investeren in elektrisch rijden.” En dat is natuurlijk goed nieuws voor Stokman én voor de leefbaarheid in Noord-Holland!

Tekst: Anita van Prooijen
Fotografie: Norbert Reijngoud

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest